Unitate Protejata

Intrebari frecvente

1Care este legea care sta la baza acestei facilitati?

Este vorba despre legea 448/2006, Art 78, cu modificarile si completarile ulterioare.

Incepand cu 21 august 2020, Legea 193/2020, companiile si autoritatile publice cu peste 50 angajati, au din nou posibilitatea de a deconta achizitia de produse sau servicii de la unitati protejate, in cuantum a 50% din taxa pe dizabilitate.

Puteti citi aici Legea 448/2006 actualizata ...

2Cum aflu numarul mediu de salariati pentru calculul fondului de handicap?

Numarul mediu lunar de salariati din fiecare luna se determina ca medie aritmetica simpla rezultata din suma efectivelor zilnice de salariati din luna respectiva, inclusiv zilele de repaus saptamanal, zilele de sarbatori legale si alte zile in care, potrivit dispozitiilor legale, nu se lucreaza, impartita la numarul total de zile calendaristice.

In efectivele zilnice NU vor fi inclusi:
-salariatii aflati in concediu fara plata
-salariatii aflati in greva;
-salariatii detasati la lucru in strainatate;
-salariatii ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate

Salariatii care nu sunt angajati cu norma intreaga vor fi inclusi in numarul mediu proportional cu timpul de lucru prevazut in contractul individual de munca.
Pe baza numarului mediu de salariati se determina numarul de locuri de munca in care unitatea ar fi trebuit sa angajeze persoane cu handicap: numarul de locuri de munca in care unitatea ar fi trebuit sa angajeze persoane cu handicap = numarul mediu de salariati x 4%. Acest numar va fi evidentiat cu doua zecimale.

3In ce luna se deduce achizitia de bunuri sau servicii?
Atat suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu s-au angajat persoane cu handicap sau achizitia sunt aferente lunii pentru care acestea se datoreaza.
4Cum justificam achizitia de bunuri sau servicii?
Dovada achizitionarii produselor sau serviciilor de la unitatile protejate autorizate este reprezentata de contractul comercial, factura si dovada platii.

AVANTAJE

De ce sa colaborezi cu o Unitate Protejata?


Parteneriatul cu noi inseamna ca vei avea, intotdeauna, un departament de marketing profesionist pentru compania ta. Ne vom conecta imediat la planurile de crestere a afacerii tale si vom genera campanii prin intermediul carora planurile sa devina realitate.

Si ce este mai interesant, aceste servicii sunt GRATIS pentru firmele care au mai mult de 50 de angajati.

Performanta
Flexibilitate