Unitate Protejata

Intrebari frecvente

1Legea 448/2006, actualizata prin Legea 193/2020

Incepand cu 21 august 2020, Legea 193/2020, companiile si autoritatile publice cu peste 50 angajati, au din nou posibilitatea de a deconta achizitia de produse sau servicii de la unitati protejate, in cuantum a 50% din taxa pe dizabilitate.

Puteti citi aici Legea 448/2006 actualizata ...

2Cum calculam Fondul de Handicap datorat?

Fondul de handicap datorat = salariul de baza minim brut pe țară garantat în plată x numărul de locuri de muncă în care nu s-a angajat persoane cu handicap.

Mai multe detalii ...

3Cum completam Declaratia 100?

La pozitia 20 "Vărsăminte de la persoane juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate" formularul se completează după cum urmează:

Mai multe detalii ...

4In ce luna se deduce achizitia de bunuri sau servicii?

Atat suma reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe țară inmultit cu numărul de locuri de munca în care nu s-au angajat persoane cu handicap sau achiziția sunt aferente lunii pentru care acestea se datorează.

Dovada achiziționării produselor sau serviciilor de la unitățile protejate autorizate este reprezentată de contractul comercial, factura și dovada plății.


AVANTAJE

De ce sa colaborezi cu o Unitate Protejata?


Parteneriatul cu noi inseamna ca vei avea, intotdeauna, un departament de marketing profesionist pentru compania ta. Ne vom conecta imediat la planurile de crestere a afacerii tale si vom genera campanii prin intermediul carora planurile sa devina realitate.

Colaborand cu o Unitate Protejata, aceste servicii sunt GRATIS pentru firmele care au mai mult de 50 de angajati.

Performanta
Flexibilitate